Faaliyet Alanları
İdare Hukuku
Yönetim hukuku Kara Avrupası ülkelerinde özellikle XIX yüzyılın sonlarına doğru gelişmeye başlamış bir hukuk dalıdır. Türkiye’de yönetim hukuku, Osmanlının Tanzimat dönemleri içerisindeki batılılaşma çabaları içinde, Fransa örnek alınarak, hukuk sistemindeki yerini almıştır.
Detaylı İncele
Ceza ve Ceza Usul Hukuku
Osmanlı İmparatorluğu Döneminde İslam hukuku esasları uygulanmaktaydı. Ancak özellikle ilk defa 1858 tarihinde çıkarılan Ceza Kanunnamei Hümayunu ile dini kayıtların etkisinden kurtulmuş, uygar dünyanın hukuk hükümlerine bağlı bir kanun meydana getirme amaçlanmıştır.
Detaylı İncele
Türk Ticaret Hukuku
Osmanlı zamanında ticaret hukuku alanında 1850 yılına kadar İslam hukuku uygulanmaktaydı.
Detaylı İncele
Sigorta Hukuku
Sigortacılık sektörü ile ilgili düzenleme, devletin sigorta şirketlerini kontrolünü sağlamak amacıyla çıkarılan Sigorta Murakabe Kanunu’dur.
Detaylı İncele
Borçlar Hukuku
2011 yılında 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu yürürlüğe girmiş olup, eski kanunda köklü değişiklikler öngörmüş ve hâlen yürürlüğünü korumaktadır.
Detaylı İncele
Milletlerarası Özel Hukuk
Osmanlı İmparatorluğu döneminde sadece 5 maddeden ibaret olan ve Türkiye’de yerleşik yabancıların hukuki durumlarını düzenleyen 1915 tarihli Kanun yürürlükte idi.
Detaylı İncele
İcra ve İflas Hukuku
1929 tarihli İcra ve İflas Kanununun kaynağı, İsviçre’nin
borç için takip ve iflas hakkındaki Federal İcra ve İflas Kanunudur

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
Osmanlı döneminde iş hayatıyla ilgili en önemli düzenleme, kısaca Mecelle diye anılan kanundur. Mecelle, işçi ve işverenlerin iş ilişkilerini tam bir özgürlük içinde düzenleyebileceklerini kabul etmişti.
Detaylı İncele
Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuku
Gerçek anlamda telif hakkıyla ilgili ilk hukuki metin 1857 tarihli Telif Nizamnamesi’dir. Bu Nizamname’ye göre basılan nüshalar tükeninceye kadar, eseri basan şahsa tekel hakkı tanınıyordu.
Detaylı İncele
Türk Medeni Hukuku
1876 yılında dini esaslardan faydalanmak suretiyle hazırlanan Mecelle kabul edilmiştir. Mecelle genellikle borçlar hukuku ilişkilerinden önemli bir bölümünü düzenlemiştir.
Detaylı İncele